--Taijiquan en Qigong lessen van Henk Janssen
enkele reviews/impresseies van leerlingen

---
Henk is helping me to take my tai chi practice to another level. He is an excellent teacher that helps to deepen and heighten my tai chi. 
The atmosphere during class is very good. Every week I discover a golden nugget of wisdom or technique during the lesson. 
Martijntje Goudsmit


--Henk geeft les vanuit een persoonlijke visie op Taijiquan en staat daarbij open voor andere stijlen en vormen. Vanuit een brede interesse verdiept hij continue zijn kennis en deelt hij zijn ervaringen enthousiast tijdens de lessen. Zijn lessen zijn verrassend en boeiend. Daarnaast werkt hij in een serie lessen vanuit een thema, waardoor er een rode draad loopt door de bijeenkomsten en een zorgvuldig weefwerk door de jaren.
Op woensdag geeft hij les aan twee verschillende groepen. De lessen zijn beide interessant om te volgen. Ook in een divers samengestelde groep heeft hij persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Hij heeft oog voor de belangstelling en mogelijkheden van de deelnemers, biedt ruimte en uitdaging om nieuwe aspecten te ervaren.
De les op vrijdag ochtend vindt plaats op een prachtige plek in het Amstel Park. De combinatie van de les door Henk, het beoefenen van Taijiquan, het leren van de Ta Lu, de groep, de natuur, maakt de vrijdagochtendles voor mij onmisbaar.
Henk is de rust zelve, heeft veel geduld en gevoel voor humor. Zijn lessen brengen me energie en plezier.
Marleen Westerhof


---Sinds oktober 2004 volg ik met veel plezier 2 x per week Taijiquan en Qigong lessen bij Henk Janssen. Zijn lessen hebben mij heel veel gebracht al die jaren.
Henk weet mij nu nog steeds uit te dagen en zo leer ik iedere les weer bij.
Zowel beginners als gevorderden leren probleemloos tegelijkertijd.
De geweldige variabele oefeningen van Qigong en de vloeiende bewegingen van Taiji zorgen 
voor een sterker lijf en geest, en brengen je zowel fysiek als mentaal meer in structuur en balans. Bijvoorbeeld duidelijk merkbaar: met skiŽn werd ik veel stabieler, wendbaarder en flexibeler.
Henk houdt rekening met ieders fysieke conditie en is heel integer.
Zijn lessen zijn serieus maar ook speels en met humor.
Kortom: Henk zijn lessen kan ik iedereen aanraden van jong tot 100+.
Jacqueline Sellmeijer


--Tijdens mijn studie Acupunctuur is mijn interesse gewekt voor Tai qi chuan en Qi gong.
Tai qi komt namelijk voor in de oudste boeken van de wereld over Chinese Geneeskunde en Filosofie.
Het is ontwikkeld om wijsheid en moed te bevorderen.
Het wordt ook beschreven als oefening ter preventie van ziekte, bevordering van gezondheid en een lang leven.
Omdat ik de Tai qi en Qi gong zelf wilde ervaren, ben ik via internet bij Henk Janssen terecht gekomen.
In zijn lessen heb ik geleerd hoe energie stroomt in je lichaam, hoe je je kracht effectief kan gebruiken. Alles in relatie tot de ander en je omgeving.

Henk probeert ons voortdurend de principes van de Tai qi (marchiale kunsten) bij te brengen.
Daarom ook vind ik het zo heerlijk dat zijn lessen grotendeels buiten plaats vinden. Het is belangrijk om de weersgesteldheid te ervaren, te voelen. De wind in je nek, de kou in je neus, de zon op je gezicht.
Het is ook zonder al deze kennis gewoon heerlijk om te doen, je hoeft er niet lenig voor te zijn, het is voor jong en oud en je kikkert er enorm van op.

Els Gobin, acupuncturist, www.acupuncturist.nu